Práce z domova na vlněném koberci

Práce z domova na vlněném koberci


Ti z vás, co mají možnost pracovat z domova, sice také musí odvádět pracovní výkon, takže se vůbec nejedná o volný den, kdy si můžete dělat to, co chcete, ale přece jen to několik zásadních výhod má. V první řadě jste doma, v domácím prostředí, a pokud vysloveně není nutné být s někým ve spojení skrze webkameru, klidně si můžete dovolit pracovat celý den v pyžamu. Zůstanete v krátkých pyžamových kalhotách a tričku, naboso buď v posteli, ale mnohem lepší místo je koberec.

vlněný koberec

Na koberci je mnohem více místa, můžete si tu snadno rozložit pracovní pomůcky i občerstvení a budete tu mít o všem perfektní přehled. Koberce, zejména ty vlněné, jsou dostatečně měkké a pohodlné, a vaše pracoviště nebude mít chybu. A chcete-li změnit pracovní polohu, stačí se otočit na druhý bok, lehnout na břicho, protáhnout si záda, podřepnout, pokleknout nebo se posadit na polštářek, zkrátka vyjdete si sami snadno vstříc tak, jak to právě potřebujete.

čištění koberců

Podmínkou k úspěšné realizaci vašeho plánu je však dostatečná hygiena. Nemáme tím na mysli očistu vašeho těla, ale čistotu koberce. Na koberci totiž mohou zůstávat zbytky nečistot, i když se pravidelně vysává.

Zašlapaný mastný prach – nevýhodou koberce je jeho struktura, je to textilie, a pokud jej položíte na podlahu, vlivem gravitace na něj dosedá mnoho prachu. Některý sice odstraní vysavač, ale jen ten, který se dosud nestačil přilepit na kobercová vlákna. Prach není nikdy suchý, vždy obsahuje nějakou vlhkost a k navlhčení prachu na koberci ještě přispějí naše chodidla, ať už bosá, nebo v ponožkách. Na chodidlech je mnoho vlhkosti a mastnoty, a ta s prachem vytvoří mazlavou hmotu, která na koberci vytvoří časem šedavý povlak, s nímž si běžný vysavač neporadí. Musí pak přijít na řadu profesionální čištění vlněných koberců, které jej zbaví jak zbytků nečistot, tak i případného zápachu.

Previous post Vyberte si ty pravé
Next post Vezměte si pěnovou fólii na dovolenou