Podlahové topení si můžete sestavit sami

Podlahové topení si můžete sestavit sami


Podlahové topení suchý systém si můžete postavit sami. Tedy alespoň tu část, která nevyžaduje žádnou odbornost, to znamená zapojení topné soustavy do topného zařízení. Může to probíhat například tak, že položíte na podlahu systémové desky, zajistíte je dilatačními fóliemi a do drážek v deskách natáhnete topné potrubí. Ihned poté jej můžete nechat instalatérem zapojit do rozdělovače a ten se pak připojí k topnému zdroji, což může být plynový kotel, elektrokotel, nebo třeba krb s výměníkem.

nohy na podlaze

Jakmile budou trubky odvzdušněné a topení začne topit, můžete systémové desky zakrýt cementovláknitými deskami, na ně položit kročejovou izolaci a na závěr například laminátovou plovoucí podlahu. Finální podlahovou krytinou ovšem může být i koberec nebo dlažba, záleží na tom, co vám vyhovuje. Podstatné však je, že topení začne topit prakticky ihned po pokládce, respektive i v průběhu pokládky finální krytiny, a vy si tak můžete užívat výhod tohoto systému.

bosonohá dívka

V první řadě bude teplo v místnosti rovnoměrně rozložené, toto nesvede žádný radiátor už z principu. Za druhé nebudete muset přetápět jen kvůli tomu, že máte studené nohy, a za třetí vaše nohy – chodidla konečně dostanou to, po čem touží – teplotní stimulaci orgánových reflexních bodů.

Víte, jak důležité je teplo na bosé nohy? Nejlépe si to uvědomují ti, co mají osobní zkušenosti a také znalosti ohledně reflexní terapie. Reflexologie, jak se jí také přezdívá, je nauka o stimulaci nervových zakončení na bosých chodidlech, která mají přímý vliv na práci vnitřních tělesných orgánů. Ve starověku se tímto způsobem léčila řada chorob a úspěšně se léčí i dnes, pokud se toho ujme zkušený odborník. Vy si ovšem můžete doma navodit velmi podobnou situaci, která simuluje reflexní masáž, a pokud chodíte po teplé podlaze delší čas, budete vnímat, jak vaše orgány získávají více energie, a budete se také cítit více svěží, odpočatí a spokojení.

Previous post Viagra a dapoxetin
Next post Havarijní služby ohledně vody