Bez telefonu to nejde

Bez telefonu to nejde


Mobilní telefony nám umožňují být neustále ve spojení se světem. Už dávno nejde o krabičky, které umí pouze odesílat a přijímat SMS a telefonovat. Moderní mobilní telefony toho umí mnohem víc. Bez ohledu na výrobce jsou dnes telefony na takové úrovni, že v pohodě dokážou zastoupit i notebook. Naprostá většina lidí dnes má chytrý telefon, který má ale jednu velkou nevýhodu – vybíjí se mnohem rychleji než obyčejný telefon. Zatímco jsme byli zvyklí u starších modelů, že jich baterie vydrží na jedno nabití týden, u moderních smartphonů je to sotva pár dní.

bezdrátová nabíječka

Kapacita baterie může rapidně klesat v důsledku špatného zacházení. Jen minimum majitelů moderních telefonů umí telefon používat a nabíjet tak, aby kapacita baterie neklesala. Mnoho uživatelů iPhonu hlásí, že po pouhém roce klesla kapacita jeho baterie například o 5 až 10 %. To je ale důsledek toho, že majitelé telefonu neumí používat nabíječku jak se má. Všichni výrobci doporučují aby se baterie v telefonu držela nabitá na 20 až 80 %. Naprostá většina lidí ale nechává telefon vybít na doraz, a nabízí ho na 100 %. Takové zacházení s baterií samozřejmě nemůže mít za následek nic jiného, že je postupem času potřeba vyměnit ji za novou. Cena nové baterie je v řádu tisíců Kč.

telefon iphone

Dalším problémem u nabíjení telefonů od Applu je špatné používání nabíječky. I když je dnes k dispozici bezdrátová nabíječka na iPhone, spousta uživatelů iPhonu stále ještě používá klasickou drátovou nabíječku. Navíc během nabíjení telefon používají, a v důsledku toho se kabel nabíječky různě ohýbá. Není divu, že kabel vydrží, než se nenávratně zlomí. Je logické že takto poškozená nabíječka by měla ihned skončit v kontejneru s elektroodpadem. Používat poničenou nabíječku je hazard, protože může dojít ke zkratu v podstatě kdykoliv. Zabraňte požáru, a používejte raději bezdrátovou nabíječku, která se vám nezlomí.

Previous post Kanceláře se musí uklízet pravidelně
Next post Druhý domov u moře